Fikapaus blev rivstart

bild (30)
Vi skulle bara ta en liten påskfika i solen vid husväggen. Men kunde inte hålla mig längre. Fasadpanelen är som sagt gammal och har nog suttit i cirka hundra år. Den glipar båda här och där. Och under flera av fönstren saknas dropplister eller fönsterbläck. Girigt gapar flera av brädorna öppet för att sluka all typ av väta. Hur illa är timret under egentligen? Nu var jag bara tvungen att se efter. Bara lyfta lite och kika. Jag vet att man inte ska fara fram och dutta runt över allt, på en gång. Nu håller vi ju på med köket. Men jag ville veta hur stommen mår. Stora eller små jobb som ligger framför oss? Fram med kofoten!

Men det var knappt kofoten behövdes, brädorna var så spröda, så flera lossnade runt de stora gamla spikarna bara jag tog i med händerna. Och så tokigt som jag befarade var det faktiskt inte! Puh!

Var tvungen att kolla under det andra fönstret också på samma gavel. Och inte så tokigt där heller! Och när det nu var så lätt att få bort brädorna kunde jag ju lika gärna titta till allmänläget på resterande delar av väggen. Riktigt roligt! Bräda för bräda åkte ner. Riva går snabbt. (Bygga upp, något längre …). Och det var bara på två ställen där det faktiskt var något man bör åtgärda. På ena stället en stock som holkats ur en aning, så det bildats en liten ficka, där fukt och väta lätt kan stanna kvar. Och på det andra, ett stycke som blivit lite murket, men ändå inte så farligt. Ganska ytligt. Jag befarade att det skulle vara mycket värre!

Måste dock skaffa en kortare stege. Man skulle kunna tro att med en jättelång stege, som den vi har, skulle man kunna nå och komma åt på alla tänkbara höjder. Men tyvärr inte. Hur vi än försökte vinkla stegen, så kunde vi inte komma åt brädorna högst upp. Får lämna detta verk lite halvfärdigt nu, tyvärr. (Arga snickaren skulle säkert få spel.) Och istället återgå till köksväggarna. Inne.

bild (25)
På bilderna ser det kanske ut som man visst når högst upp med stegen. Och det gör man. Ovankanten på vissa. Men inte lite längre ner på samma bräda. Mycket irriterande. Man når liksom inte in till väggen. Får skaffa längre armar. Eller en annan stege som sagt, kanske är lättare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s