Äntligen, vita väggar i köket!

VitVägg10
Jamen, äntligen! Man kan i och för sig hålla på att smådutta vidare och i all oändlighet, men nu tycker vi att väggarna är färdigmålade i köket. Vita! Till slut. Man kan ju tycka ”att det är ju bara att riva ner tapeten och måla allt vitt”, men som vi har rivit, sopat, skrapat, dragit spikar, skrubbat, tätat springor, grundat och målat, målat och målat, innan vi kommit hit. Och nästan misströstat i detta evighetslånga kladd. Vi har ju målat med linoljefärg (Ottossons) och även om vi haft i torkmedel, så har det droppats och smetats runt med färg på allt i vår närhet. (Se bara på tandkrämstuben!). Men nu är det så torrt och fint. Och matt och underbar yta. Lite matta är vi själva också. Men framför allt nöjda! Och även om det tagit tid och varit smetigt, så har den här linoljefärgen varit ljuvlig att måla med. Som en smekning att stryka ut. Och med ett tätt pigment med fantastisk täckningsförmåga. Rekommenderas!

VäggVit3

Väggfönster
Nu blir nästa projekt att bygga väggfasta bänkar och hyllor. För ingen fast köksinredning fanns här när vi kom hit. Bara några rangliga lösa skåp och byråer. Inte ens diskbänk! Det finns ju inget vatten i vårt torp. Varken indraget eller pump på gården. De tidigare ägarna diskade vid en rostfri diskbänk utomhus. Jag har tänkt köpa en diskho i porslin och sätta in här. Lite fix kvar att göra alltså. Fram med hammare och såg!

_MG_0132

Ovan, tandkrämstuben, efter vårens köksmålning.

Annonser

2 reaktioner på ”Äntligen, vita väggar i köket!

  1. Attractive section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way Ill be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly. febegfddgdga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s