Ett rum att sova i

I rummet bredvid köket har vi nu också rivit ner lager av skivor och tapeter från väggar och tak, samt den trista moderna plastmattan. Än sitter dock lite rester av papp och spikar kvar både i tak och vägg, men vi har flyttat in där ändå. Här har vi sen planerat ha vårt sällskapsrum med soffa och lite andra sköna möbler, men tills vidare får det fungera som sovrum. Men springorna mellan takbrädorna får vi nog täta ganska snart, då det rasar ner en del sågspån där emellanåt.

Sängen har jag hittat och köpt genom Blocket. Det är en IKEA-säng (Edland) som inte längre tillverkas, men som med sin nätta lite 1800-talsaktiga stil passar väl till torpet, tycker jag. Blev så glad när denna dök upp på annons för en tredjedel av nypriset. Var dock lite tveksam om vi skulle få in den i långvolvon jag hyrt, för att få med den ner till torpet. Jag såg framför mig hur den sista halva centimetern av sängstolparna skulle sticka ut, så att bakluckan inte skulle gå att stänga. Jag bad därför sonen svänga förbi på Claes Ohlsson och köpa en billig fogsvans innan vi åkte iväg. En ngt lägre säng skulle jag kunna stå ut med, bara jag fick den med mig. Säljaren såg lätt förfärad ut när jag berättade att jag hade en såg med mig om den inte skulle gå in i bilen … Som tur var slapp vi använda den, till detta. Har annars visat sig vara en mycket väl fungerande såg.

När vi sen ska flytta in sängen i det rum där vi tänkt ha den senare (när det rummet fått lite mer omvårdnad och om tanke), måste vi dock korta av den lite på höjden, då taket där inne är lägre. Men var sak har sin tid.

Påslakan

Örngott Tofflor2 toflor

När övrigt i rummet är lite rufft och tufsigt känns det extra skönt och behagligt med riktigt fräscha sängkläder. Dessa randiga kommer från IKEA (Nyponros, 149 kr/påslakan & örngott) och tofflorna har jag köpt på lågprisbutiken IN & FINN i Stockholm (10 kr/par).

Lampa
Har satt upp en liten sänglampa på väggen (Ranarp, från IKEA, klämspott för 199 kr). För tillfället den enda belysning vi har därinne. Mycket förtjust i den, bl a för den tygklädda fina sladden.

Sladd

Säng10
Här sover vi mycket gott!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s