Att diska utan vatten

DiskInne14
Vi har ju som sagt inget vatten här i torpet. Inget kommunalt, inget eget, inget indraget, inte ens en gammal fin pump på gården. Tyvärr. Och inte heller någon diskbänk. Men vi har regnvatten. Och vi tar med oss dricksvatten i dunkar och flaskor när vi åker hit.

Jag gjorde ett lite misslyckat blocketköp i vårvintras, som ändå visade sig bli väldigt bra. Jag sökte på zinkbaljor och hoppades hitta något fint och bra som jag kunde ha att samla regnvatten i, istället för de fula stora plasttunnorna vi har nu. Och hittade en underbar fin zinkbalja. Till jättebra pris. De brukar gärna vara ganska dyra när man kommer upp lite i storlek. Så jag skramlade iväg på pendeltåget, till en station jag aldrig tidigare varit, näst längst ut på en av linjerna. Det tog en timme, i en riktning. Och när jag kom fram insåg jag att baljan inte alls var så stor som jag fått för mig. Det var ju inget i regntunnestorlek precis, utan en diskbalja helt enkelt. Men ändå jättefin. Så det blev köp i alla fall. Vilket jag är jätteglad för. För den är underbar att diska i. Förutom att den är snygg, så är storleken och formen perfekta! Fattar inte att man slutade göra diskbaljor i denna design. Den ovala formen gör det perfekt att stå med båda händerna i bredd med en tallrik emellan. Och materialet håller temperaturen på vattnet länge och jättebra. Så ett felköp som visade sig bli ett toppenköp!

DiskInne10
Diska är ju i sig inte världens roligaste, men med så många vackra saker som möjligt blir det helt klart mycket, mycket roligare. Och när jag väl släpat och värmt vattnet, så är det onekligen rätt rogivande och behagligt att blaska runt med händerna och rena både disk och tanke en stund.

Glasen på fot, har jag köpt jättebilligt på IKEA (Pokal, vinglas, 9 kr/st. Rejäla och stabila. Tål det lite tuffa livet på landet väl), de vita muggarna med guldkant kommer från Zara Home (79 kr/st, med pastellfärgad insida), dricksglasen med etsad blomstjärna har jag köpt på Myrorna (15 kr/st) och glasflaskan som vi har vårt dricksvatten i kommer från IKEA (Korken, med tättslutande kork, 19 kr/st).

DiskInne3
Är det fint väder står vi gärna ute under de stora körsbärsträden och diskar. Som terapi för en stressad storstadssjäl.

DiskbaljaUte2

 

Bestick28

BesticksilXX7716

Nysilverbesticken har jag också hittat på Myrorna (10 kr/st).

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s