Skrik över nejden

Fick låna en stege med perfekta längden, av snälla grannen! Så jag äntligen kunde fortsätta att plocka ner fasadpanel på gavelväggen. Hittade denna lilla sovande gris bakom en bräda. En liten fladdermus. Med lite paneldamm på ryggen. Trodde den var död först, men kunde se hur den lilla kroppen rörde sig av små små andetag.

Fladdermus
Allt frid och fröjd. Tills jag stod högst upp under taksprånget och tog loss ytterligare en bräda. Plötsligt skriker jag över nejden och hela grannskapet. Under brädan rakt framför mitt ansikte bara myllrar det av en levande svart, rosa och hudfärgad massa! En hel fladdermusfamilj bodde tydligen där bakom. Och vi blev lika överraskade allihopa. Jag backade ner för stegen och de in i en hålighet under taket. Puh! Kände mig tvungen att skicka ett sms till närmsta grannarna att OM de hört mig skrika så var jag inte i fara.

Sen hittade jag inga fler överraskningar på väggen, mer än att spikarna högst upp, där väggen varit bättre skyddad för väder och vind, satt hårt som … satan. När en motvillig spik plötsligt och till slut gav med sig, flög kofoten med skjuts in i huvudet på mig. Ont! Men skrek inte lika högt denna gång. Som tur var kom sonen med kompis lägligt på besök och kunde hjälpa till att få loss det allra sista av panelen.

HusväggX7683HusväggKrafsB7675
Ovan, slutspurtens insatsstyrka, sonen med arbetsvillig kompis. Tjo, första väggen är panelbefriad!

Husvggtopp
Nu ska den bara borstas ren, tätas och lagas lite på ngr ställen, innan den målas.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s