Grisen i säcken

Ros4
Första rosen inhandlad och planterad! Köpte den på en marknad i trakten, av en dam som sa sig ha 100 (!) olika gammeldags rossorter hemma i sin trädgård. (En helg i juli har de Öppen Trädgård, så nästa år får jag inte missa att åka dit.)

Av de rosenplantor hon sålde blommade inga nu (då de flesta blommar i juni/juli), och jag kände inte igen några av namnen. Men kvinnan beskrev dem med stor inlevelse och kärlek. Aimable Amie, en Älskvärd Vän, tyckte jag lät lovande. Vem vill inte ha det i sin trädgård liksom? Den fick följa med hem! Utan att som sagt veta hur den ser ut i blom. Men så länge bladverken inte är mörka och blanka (= moderna parkrosor) så kan det inte bli fel tänkte jag.

aimamie2 p1010610
Och mycket riktigt, efter en bild-googling så kunde jag se att jag inte kommer att bli besviken!

Rosenbilderna lånade av Daphne Filiberti och Garden by Anna

Annonser

En reaktion på ”Grisen i säcken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s