Mus i vårt hus

Mjöl1
Någonstans i Östgötaskogarna finns just nu en grymt förstoppad mus.

Det är klart att det kommer in möss i ett gistet gammalt hus. Men jag tänkte ändå att de inte skulle leta sig in förrän det började bli lite kallare ute. Det var ju en klart oklar tanke. Så klart de letar sig in oavsett temperatur i jakt på mumsiga saker. Som i vårt kök. Men jag är ändå överraskad att det var mjölpåsen vår besökare gav sig på. Med fri tillgång till bröd, kakor och choklad som låg intill, så var det mjölet som lockade mest!? Man förundras. Det vita giftet rakt upp i nosen.

Därför ligger från och med nu, som ett hån till alla eventuellt besökande möss, våra torra matvaror i genomskinliga plastbackar och glasburkar med tättslutande lock. Och som snubbeltråd har jag garderat och garnerat med enris, vilket jag hört ska avskräcka denna typ av inkräktare.

Återstår att se.

Mus i vårt hus, nej tack! Mice e bajs.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s