Höstbuketter

Några höstbuktter. Från trädgårdslandet. Innan frosten.

Morötter1
Goda som de är. Eller som juice blandad med rödbeta, ingefära och citron. Mums!

Mynta2
Myntan är nästan som en levande varelse i landet. Sprider sig med sina jordlöpande armar som tentakler på en alien. Men det gör inget. Den får gärna sprida sig vitt och brett hos oss. Älskar den! En färsk tofs i varmt vatten som te, eller i kannan med bordsvatten, i grönsalladen, tomat- eller fruktsalladen, eller ihop med jordgubbarna. Nu torkar jag den och tänker ha i teet i vinter. Nästa år ska jag leta reda på en planta med marockansk mynta att plantera. Min stora favorit. Så god!

Persiljeboll
Persiljan blev som en tät låg i häck i ytterkanten på trädgårdslandet. Precis som jag hoppades. Nu blir den nerklippt och nedfrusen och kommer användas flitigt i matlagningen i stan.

Ruccola6
Ruccolan, här med sina blommor, även de ätliga. Peppriga fina ruccolan, som piggar upp det mesta i matväg.

Rabarbermangold

Rabarbermangolden trodde jag det skulle bli större och mer av. Jag fick för mig att om jag nöp bort blommorna så skulle bladen få mer kraft och växa sig kraftiga och stora. Men så blev det inte. Vackra är de i alla fall. Även om de är lite glesa och taniga. Nästa år ska de jag sår få lite mer plats och få behålla sina blommor. Nypförbud på dom!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s