Upp i rök

Hostbrasa
Så fick vi till slut möjlighet att elda upp vår stora skräphög! Den som vi gömt utom synhåll för oss, bakom ett av uthusen, men i öppen synlinje från våra grannars hus. Stackarna. När vi åkte ner första helgen i april med avsikt att elda upp den, rådde det eldningsförbud, då det redan var så torrt efter den snöfattiga vintern som varit.

Men nu så! Hela dagen, från tidig förmiddag …

BrasaKvall
… till kvällen, släpade vi gammalt ruttet bråte från den jättestora skräphögen bakom boden ner till en brasa i mer kontrollerad storlek på ängen.

Vi grundade med lite torrt skräp från vinden. Bland annat några musätna trasmatterullar som sedan, efter att elden brunnit ut, låg kvar som magiskt glödglimmande klot.

Eldklot

Eldklot2

Efter detta svettiga och sotiga arbetspass blev det ett raskt dopp i sjön.

Hostbad
Elva grader visade badtermometern. Skönt. Var det efteråt. Särskilt när vi fick tillbaka värmen i stugan med hjälp av lite rykande hjortronglögg.

Totalnöjda somnade vi sedan. Snabbt, djupt och jättegott.

Annonser

2 reaktioner på ”Upp i rök

  1. Hej!
    Ser att du haft besvär med limfärgen. Kan tipsa dig om den matta linoljefärgen från Gysinge är hur bra som helst att måla tak med. Har målat locktaken och muren med den och är jättenöjd. Resultatet påminner om kritade papptak som fanns i mitt barndomshem.

    • Tack Ann-Cristin för tipset! Låter mycket lovande. Hur många strykningar behövdes för att det skulla täcka? Målade du på nytt eller gammalt trä?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s