Nyckeln till frihet

Glada över den nya dörren, men det lås som satt i den saknade tyvärr nyckel och gick därmed inte att låsa. Jag tog därför med mig det gamla låset och åkte till Qvarnarps Byggnadsvårdsbutik utanför Eksjö. Ett himmelrike för den som behöver en reservdel till sitt gamla hus.

QvarnarpSkylt

QvarnarpGangjarn

QvarnarpVaror

Qvarnarp2

QvarnarpVagn

QvarnarpHylla
Mannen i butiken hittade snabbt en nyckel som passade utmärkt, men dömde ut låset som kärvade rejält. Skulle kunna återupplivas, men med stora insatser. Han dök istället ner i en stor balja fylld med lås av olika slag och fiskade upp ett exakt likadant som det jag hade. Men utan rost och kärveri. Blev mitt för drygt 300 kronor.

Qvarnarp1

Dorrlas
Och nu sitter det nygamla låset på plats i min nygamla dörr och går både att låsa och låsa upp. Tjo! Och som min ena dotter konstaterade: ”Nu är det ju bara att öppna och stänga dörren!”. I motsats till den gamla vi hade …

DorrNyckel
Nyckel till dörrfriheten!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s