Landvinning

Redan tidigt på försommaren stegade jag och märkte upp var jag ville ha mitt nya stora trädgårdsland.

bild (6)

Men så dröjde det lite innan jag hittade någon som både hade tid och kunde gräva det åt mig. Då det både låg stora stenar och stubbar och nedgrävda tegelpannor där, så var det liksom inte bara att köra ner en spade eller jordfräs. Men så en dag händer det!

Grävskopa

Grävskopa och vagn anländer och tar itu med saken. Det tog några timmar att få bort det oönskade och istället frakta dit bra jord från annan del av tomten. Efter framfarten såg det lite skövlat ut runt husknutarna, men känslan var ändå bra. Nu fanns det en bra grund att bygga vidare på. Och jag hade skapat mig ytterligare lite jobb att ta hand om … Men jag tycker det är riktigt roligt att skotta och kratta jord och får massor av energi av tanken på allt jag kommer kunna att odla här. Främst bärbuskar, örter och potatis, som är lite lagom självständiga sådär.

_MG_0179

Det tog sin lilla svettiga tid att jämna till jordhavet och dess kanter. Och jag har bara krafsat lite på ytan ännu. Men det känns ändå som vi är på god väg. Nu ska jag planera hur och vad som ska sitta var. Jätteroligt! Stora planteringsfasen kommer ske lite senare.

_MG_0133 _MG_0184

Kommer nog behöva köra en omgång med en jordfräs också innan jag planterar. Mycket rötter och stenar att ta bort blir det …

_MG_0139

Och fina huskatten är också glad över den enormt stora kattlådan vi nu anlagt åt henne. Och glad är jag för att hon upptäckt det istället för att med benen i kors springa in på lådan, som hon gjort tidigare. Den lilla stadskatten.

_MG_0148

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s